Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Nahajate se v:

Wok Ken Hom 32 cm Excellence

Wok Ken Hom 32 cm Excellence

02238-003
24,95 €

Ni na zalogi

Opis

Wok Ken Hom je primeren za uporabo na vseh virih toplote, tudi na indukcijski plošči. Izdelan je iz ogljikovega jekla brez umetnih oblog proti sprijemanju. Na površini se z uporabo razvije naravna obloga, ki preprečuje sprijemanje. Pri pripravi hrane lahko v woku uporabljate tudi kovinske pripomočke.
Wok ima 10-letno garancijo. Pred prvo uporabo ga morate ustrezno pripraviti, da odstranite zaščitno plast in da na woku ustvarite naravno nesprijemljivo patino.

Wok ni primeren za pranje v pomivalnem stroju ali uporabo v mikrovalovni pečici. Pri čiščenju upoštevajte priložena navodila.

Premer woka: 32 cm.


Podrobna navodila za uporabo:
Wok je prevlečen z zaščitno plastjo, ki jo je treba pred prvo uporabo odstraniti. Wok namočite v vročo vodo za 5 minut in ga potem z žičnato gobico z dodatkom detergenta približno 3 do 4 minute dobro drgnite po notranji strani in po gladkem delu na zunanji strani, da odstranite vso zaščitno plast. Lesenih delov ne drgnite. Na zunanji strani morate dno woka zdrgniti predvsem, če ga boste uporabljali na indukcijski plošči, priporočamo pa vam, da to storite v vsakem primeru. Nato wok dobro obrišite.
Opozorilo: če ne boste odstranili zaščitne plasti, se bo le-ta pri uporabi woka na indukcijski plošči stopila in pustila madež na plošči.

Priprava površine woka za kuho (t. i. seasoning the wok): z notranje strani wok namažite z jedilnim oljem (olje naj ne bo olivno). Na štedilniku ga počasi segrevajte, dokler se olje ne začne smoditi. Odstranite ga s štedilnika, ohladite in s papirnato brisačo obrišite ostanke olja. Proces ponovite dvakrat ali trikrat. Notranjost woka bo počasi temnela in ob redni uporabi bo površina postala rjava oziroma črna. Tako bo wok zaščiten pred rjavenjem, hrana pa se ne bo sprijemala s površino. Kitajci pravijo: "Temnejši kot je wok, boljši je kuhar."
Ker so woki izdelani iz ogljikovega jekla (tako kot tipični woki na Kitajskem), lahko začnejo rjaveti. Prvi način, ki preprečuje rjavenje, je "seasoning the wok", ki ga je večkrat treba ponoviti.
Drugi način pa je, da po vsaki uporabi wok očistite, lahko tudi samo z vodo, in ga dobro osušite. Lahko ga namažete tudi s tanko plastjo jedilnega olja. Morebitno rjo zlahka odstranite z grobo gobico, ponovite postopek "seasoninga" in wok je spet pripravljen za uporabo. Morebitna rja je popolnoma neškodljiva.

Kuhanje v woku (tehnika "stir fry")
Wok segrejte, dodajte izbrano olje in hrane ne dodajajte, dokler se olje ne začne rahlo dimiti. Dodajte hrano in jo ves čas mešajte, da pride z vseh strani v stik z vročim wokom.

Čiščenje
Po uporabi wok vedno dobro operite in osušite ter ga shranite na suhem. V večini primerov je za čiščenje dovolj vroča voda in gobica oziroma ščetka. Občasno ga lahko tudi premažete s tanko plastjo jedilnega olja.
Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe