Glineni tagine (izg.: tadžin ali tažin) je posoda arabskega oziroma severnoafriškega izvora, v kateri lahko na naraven in zdrav način pripravite različne jedi in jih v posodi tudi postrežete. Jed, pripravljena v posodi, bo mehka, sočna in polnega okusa. Tagine lahko uporabite v klasični ali mikrovalovni pečici ali na štedilniku (ni primeren za indukcijo), v njem pa lahko jed tudi zamrznete.
Pred prvo uporabo tagine operite in ga nato za 20 minut namočite v vodo. Nato ga dajte v hladno pečico in jo skupaj s taginom segrejte.
Priporočamo, da pred vsako kuho pokrovko za 10 minut namočite. Tako bo glina vsrkala vodo, ki se bo med kuho uparila – zaradi kroženja pare v posodi se bodo v jedi razvili vsi okusi, sestavine pa bodo sočne in mehke. Ker lahko tagine uporabite na štedilniku, lahko v njem sestavine, na primer meso, najprej popražite, nato dodate preostale sestavine in nadaljujete s kuho v pečici ali na štedilniku. Dlje kot boste v taginu kuhali meso, bolj sočno bo.
Tagine ni primeren za pranje v pomivalnem stroju. Pred pomivanjem tagine ohladite in v vroč tagine na nalivajte hladne vode.
Premer: 27 cm.
Opozorilo: tagine lahko zaradi nepredvidenih situacij med potjo do vašega doma poči, zato je v spletni trgovini z namenom, da se o njem pozanimate, kupite pa ga lahko v
eni od poslovalnic 1001 dar.