Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Nahajate se v:

Set za fondue in peko hlebčkov sira

Set za fondue in peko hlebčkov sira

46010
20,95 €

Na zalogi

Primerjaj Lista želja

Opis

Set za fondue in peko hlebčkov sira (na primer camembert in podobni mehki siri) je kot nalašč za popestritev zabave ali družinskega večera. Set je sestavljen iz posodice iz porcelana s pokrovom, litoželeznega podstavka ter čajne svečke. V posodici lahko postrežete tudi sirov fondue ali mac & cheese (makarone s sirom).

V posodico dajte hlebček sira in jo brez pokrovke postavite v vročo pečico. Ko je sir pripravljen, v podstavek vstavite čajno svečko, jo prižgite in na podstavek postavite posodico, ki jo pokrijete s pokrovko, dokler ne začnete jesti.

Posodico lahko segrevate le v klasični ali mikrovalovni pečici največ do 250 °C (na kateremkoli drugem viru toplote lahko posodica poči).

Podstavek očistite z vlažno krpo in ga ne namakajte v vodi. Ohlajeno posodico in pokrovko lahko operete ročno ali v pomivalnem stroju. Za čiščenje nikoli ne uporabljajte grobih gobic, abrazivnih sredstev, sode bikarbone, dezinfekcijskih ali korozivnih čistilnih sredstev.

Velikost: 15 x 13 x 14 cm.

Izdelki nizozemske blagovne znamke Boska so plod dolgoletnih izkušenj z opremo za rezanje sira. V bližini mesta Gouda na jugu Holandije je pred več kot 120 leti kovač Willem Bos izdelal prve pripomočke za lokalne sirarje in začel družinsko tradicijo, ki živi še danes.

3 predlogi za pripravo:

Pečeni camembert z rožmarinom
Pečico segrejte na 180 °C. Hlebček camemberta postavite v posodico in vanj naredite nekaj zarez, v katere zataknete 2 nasekljana stroka česna in 3 vejice rožmarina. Pokapajte z oljem ali vinom in pecite brez pokrovke 15 do 20 minut. Postrezite s francosko bageto ali drugim svežim kruhom, krekerji, zelenjavo …

Pečeni camembert s figami, orehi in pistacijami
Pečico segrejte na 180 °C. V kozici segrejte 4 žlice figove marmelade, da se zmehča. Po 35 g nasekljanih orehov in pistacij ter 3 narezane suhe fige zmešajte s polovico marmelade. Hlebček camemberta postavite v posodico, ga premažite z preostalo polovico marmelade in na vrh razporedite mešanico marmelade, fig in oreščkov. Pecite brez pokrovke 15 do 20 minut in postrezite s francosko bageto ali drugim svežim kruhom, krekerji …

Mac & cheese
Skuhajte 80 g makaronov. Pečico segrejte na 200 °C. V kozici stopite 20 g masla, dodajte 10 g moke in ob stalnem mešanju kuhajte 2 do 3 minute. Dodajte ščep soli in ščepec popra, počasi prilijte 160 ml polnomastnega mleka in mešajte, da razbijete grudice. Ob stalnem mešanju segrevajte skoraj do vretja, da se mešanica zgosti. V ponvici na žlici masla popražite 13 g drobtin, da dobijo zlato rjavo barvo. Makarone posujte z naribanim sirom (80 g čedarja in 40 g gaude) ter prilijte z omako. Premešajte, da se sir začne topiti. Posodico iz seta namastite, vanjo pretresite makarone, potresite z drobtinami in pecite 12 do 15 minut.
Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe