Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Nahajate se v:

Set za čokoladni fondue Petit Marie 250 ml

Set za čokoladni fondue Petit Marie 250 ml

46046
22,95 €

Na zalogi

Primerjaj Lista želja

Opis

Sladko razvajanje za dva! Ker ima dvojno posodico za vodno kopel, se čokolada ne bo zažgala, čajna svečka pa bo ohranila čokolado stopljeno. Set vsebuje: 2 keramični posodici, podstavek, čajno svečko in 2 vilici za fondue. V njem lahko pripravite do 200 ml čokoladnega fondue-ja.

Čiščenje: Podstavek očistite z vlažno krpo. Ohlajeni posodici operite ročno ali v pomivalnem stroju. Za čiščenje nikoli ne uporabljajte grobih gobic, abrazivnih sredstev, sode bikarbone, dezinfekcijskih ali korozivnih čistilnih sredstev.

Velikost: 12 x11,5 x13,5 cm.

Recept za čokoladni fondue:
200 g čokolade (bele, mlečne ali temne) ter sadje (maline, borovnice, jagode, banane, …), piškotki, napolitanke, profiteroli, palačinke, pecivo, …
Čokolado stopite v mikrovalovni pečici ali nad vodno kopeljo. V mikrovalovni pečici čokolado stopite tako, da jo v manjši posodici iz seta segrevate 30 sekund na 600 W. Premešajte in postopke ponavljajte (segrevanje / mešanje), dokler se vsa čokolada ne stopi. Nad parno kopeljo pa čokolado stopite tako, da v večjo kozico natočite vodo in jo zavrete, zmajšajte jakost vira toplote, na kozico položite manjšo kozico ali skledico, ki se ne sme dotikati vode, in v njej stopite čokolado, pri tem občasno čokolado premešate. Pazite, da vodne kapljice iz spodnje kozice ne pridejo v zgornjo.
Ko je čokolada stopljena, v večjo posodico iz fondue seta nalijte 40 ml vroče vode do oznake v posodici ter posodico postavite na podstavek. Nato v večjo posodico previdno položite manjšo posodico s stopljeno čokolado. V podstavku prižgite čajno svečko in postrezite z izbranim sadjem, pecivom, … Uživajte!

Navodilo: svečko vstavite v podstavek. Nanj postavite večjo posodico in jo napolnite s 40 ml vroče vode. Čokolado v manjši posodici stopite v mikrovalovni pečici ali pa čokolado stopite ločeno v kozici nad parno kopeljo in jo nalijte v manjšo posodico, ki jo nato previdno postavite v večjo. Prižgite svečko in uživajte. Opozorila: set je primeren le za pripravo čokoladnega fondue-ja. Manjšo posodico lahko segrevate le v mikrovalovni pečici. Če jo boste segrevali na ali v katerem drugem viru toplote, lahko poči in poškoduje vir toplote. Podstavka in vilic ne izpostavljajte virom toplote. Set vedno postavite na ravno in stabilno površino, proč od vnetljivih snovi. Vročo posodico vedno postavite na podstavek. Ne odlagajte je na nobeno drugo površino. Prižgane svečke nikoli ne pustite goreti brez nadzora. Seta ne smejo uporabljati otroci, zato ga hranite izven njihovega dosega. V večjo posodico vedno dodajte vročo vodo, preden v podstavku prižgete svečko, ker lahko sicer posodica poči. V manjšo posodico lahko daste največ 200 ml stopljene čokolade. Vsi deli se med uporabo močno segrejejo – počakajte, da se ohladijo, preden jih začnete pospravljati. Nepravilna uporaba lahko vodi do hudih poškodb ali do požara.
Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe