Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Sendviči iz bučk in skute



za 4 osebe

V manjši posodi zmešaj skuto, mascarpone, olivno olje, žličko soli in strt česen. Dodaj narezane liste mete in še enkrat premešaj.
Pripravi bučke, tako, da jim najprej odrežeš konce. Nato jih nareži na čim tanjše rezine (2 mm). Najlažje narediš to s širokim nožem za lupljenje krompirja. Uporabi rezine, ki so široke vsaj 4 cm, preostale pa shrani za kakšno drugo jed. Rezine odloži na krožnik in jih malo posoli.
Na segreto železno ponev zlij nekaj kapljic olivnega olja in popeci rezine bučk, zelo na hitro, po vsaki strani, le toliko, da se zapečejo. Nato jih ohladi.
Vzemi po dve rezini popečenih bučk. Postavi ju vzdolž drug ob drugi. Na sredino daj žlico skute. Nato bučki prepogni čez skuto, tako da nastanejo nekakšni sendviči. Na vsakega daj še malo narezanega drobnjaka.
    

Potrebujete:

2 večji bučki
250 g skute
100 g mascarpona
pest metinih listov
2 žlici olivnega olja
strok česna
sol
nekaj stebel drobnjaka

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe