Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Postrv v aspiku s kaprami



za 4 osebe

Postrvi očisti, odstrani luske in škrge, a pusti glave. Umij jih v mrzli vodi. V široko posodo daj 8 dcl hladne vode, žličko soli, nekej zrn popra, strok česna, olupljeno celo čebulo, lovorjov list in 2 dcl belega vina. Nato položi v posodo še postrvi.
Zavri in nato kuhaj na majhnem ognju še 5 minut oziroma toliko, da se oči pobelijo in so ribe ravno prav kuhane. Posodo odstavi in iz nje previdno vzemi postrvi. Pazi, da ne razpadejo. Tekočine, v kateri so se kuhale, ne zavrzi. Postrvi odloži na širok krožnik in pusti, da se ohladijo. Nato jim odreži glave, zareži vzdolž hrbtenice z ostrim nožem in počasi izlušči vzdolžni file ribe. Odstrani osrednjo kost, da dobiš še drugi del ribe. Očisti še vse manjše kosti, ki so ostale. Fileje postrvi položi na širok servirni krožnik.
V juho, v kateri so se kuhale ribe, vrni glave in kosti. Še enkrat zavri in na majhnem ognju počasi kuhaj, dokler juha skoraj ne povre in je ne ostane samo še za kakšen centimeter. Takrat jo precedi in nato prelij prek filejev. Tesno jih pokrij s plastično folijo in postavi v hladilnik za najmanj 2 uri, tako da se iz juhe napravi rahel aspik, ki prekriva postrvi.
Pred serviranjem stresi nasoljene kapre v posodo z mrzlo vodo in jih čez nekaj minut, ko se razsolijo, vzami ven. Na grobo jih sesekljaj in nato sesekljaj še peteršilj. Vzami postrvi iz hladilnika, jih potresi s kaprami, peteršiljem in na grobo strtim poprom ter nemudoma postrezi. Zraven ponudi svež beli kruh.
    

Potrebujete:

4 manjše sveže postrvi
2 dcl suhega belega vina
8 dcl vode
1 manjša čebula
1 strok česna
1 lovor
poper v zrnju
100 g kaper v soli
šopek peteršilja

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe