Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Mascarponejeva torta z višnjami



V posodi raztopi maslo in vanj vmešaj zmlete biskvitne kekse. Zmes nato nadevaj in vtisni v pripravljen tortni model. Mandljeve lističe enakomerno potresi po testu v tortnem modelu. Vse skupaj odstavi in pusti, da se ohladi.
Smetano stepi skupaj s sladkorjem in trdilcem. Gladko vmešaj mehki mascarpone in zmes nato nadevaj v tortni model na pripravljeno dno.
Odcedi višnje in sharni sok. Nato jih enakomerno razporedi po površini torte. Napravi še žele iz soka in tortnega preliva po navodilu iz vrečke. Višnjev žele, še tekoč, prelij kot zadnji sloj prek torte. Nato jo postavi v hladilnik za vsaj dve uri, da se popolnoma strdi.
    

potrebujete:

200 g zmletih biskvitnih keksov
150 g masla
100 g mandljevih lističev
200 g svežega sira mascarpone
100 g sladkorja
1 vrečka trdilca za smetano
250 g sladke smetane
1 vrečka preliva za torte
1 kozarec vloženih višenj (približno 500 g)
okrogli tortni model s premerom 26 cm

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe