Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Nahajate se v:

Litoželezna ponev z lesenim ročajem 28 cm, rdeča

Litoželezna ponev z lesenim ročajem 28 cm, rdeča

49115
239,20 €

Na zalogi

Primerjaj Lista želja

Opis

Litoželezna ponev z lesenim ročajem Le Creuset navdušuje domače chefe širom sveta - in vsi se strinjajo, da je zaradi svilnatega črnega emajla hrana čudovito zapečena in izjemno okusna.

Ponev je primerna za uporabo na vseh kuhališčih (na plinskem, električnem, steklokeramičnem in indukcijskem štedilniku). Zaradi lesenega ročaja ni primerna za uporabo v pečici. Po obeh straneh je prevlečena z emajlom, ki se na površini za razliko od teflonskih in podobnih površin ne obrabi ali odlušči. Na njem se z uporabo razvije patina – idealna površina za peko, na katero se hrana ne prime.

Dva ročaja olajšata prenašanje ponve. Leseni ročaj je dolg in se nikoli ne segreje toliko, da bi ga morali prijeti s prijemalko. Visoke stranice ponve preprečujejo, da bi hrana med mešanjem skočila čez rob.

Prednosti ponve:
- lito železo odlično prevaja toploto, ki se zato enakomerno porazdeli po celotni posodi, kar omogoča kuhanje pri nižjih jakostih grelnih teles in prihranek energije. Še preden je jed skuhana, štedilnik lahko že ugasnete, jed pa se bo kljub temu skuhala do konca;
- posoda je zunaj in znotraj emajlirana, kar zagotavlja inertnost, zato je prava izbira za vse, ki so pozorni na pripravo zdrave in neoporečne hrane;
- čiščenje posode je povsem enostavno, saj se hrana na emajl, na katerem se je razvila patina, ne prime;
- očarali vas bodo brezčasni dizajn, dolga življenjska doba in doživljenjska garancija, ki jo proizvajalec zagotavlja ob uporabi v skladu z navodili v nekomercialne namene.

Dolžina (z ročajem): 56,3 cm.
Premer zgoraj: 28,9 cm.
Premer spodaj: 28 cm.
Globina: 6,6 cm.
Prostornina: 3,6 litra.

Ponev operite ročno. Priporočamo pranje brez detergenta, da ne odstranite patine.

Zanimiv članek o prednostih litoželezne posode pri pripravi zdrave in okusne hrane lahko preberete na straneh revije Skupaj za zdravje človeka in narave.

Posode, ponve in pekače Le Creuset uporabljajo in o njih pišejo tudi slovenski blogerji.
Ana Božič, ustvarjalka bloga Naredila Ana
Litoželezne ponve
Čiščenje litoželeznih ponev

Zulejka Javeršek, Uglašena kuhinja
Vse moje ponve
Moj najljubši lonec + zapečena pirina kastrola
Zapečene testenine z doma narejenim veganskim sirom

Špela Jereb Planinšek, Culinary Journey by Me
Kuhinjski pripomočki, ki sem si jih od nekdaj želala
Svinjska ribica s pršutom in rožmarinom na rabarbarini posteljici
Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe