Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Krhlji svežih jabolk s karamelo in ingverjem



Ingver olupi in ga zelo na drobno sesekljaj. Limono umij, obriši in ji nato odreži malo lupine. Limonino lupino sesekljaj ali nareži na tanke rezine. Stisni še malo soka. Sladkor daj v manjšo litoželezno ponev, dodaj nekaj kapljic limoninega soka in nato počasi segrevaj. Sladkor večkrat premešaj, da se enakomerno topi. Ko se ves stopi, ga kuhaj še nekaj minut, da postane zlato rjave karamelne barve. Takoj odstavi.
Med kuhanjem karamele umij jabolko in ga razreži na četrtine. Z nožem izlušči sredino s peškami in nato četrtinke razreži na približno 5 mm debele krhlje. Krhlje postavi na krožnik. Prelij jih z vročo karamelo in nato potrosi z sesekljano limonino lupinico in z malo ingverja.
Postrezi še toplo za sladico.
    

Potrebujete:

1 večje kislo jabolko npr. "braeburn" ali "granny smith"
korenina svežega ingverja
neškropljena limona
150 g sladkorja

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe