Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

File orade, jogurt, drobnjak, koriander in zeleni fižol


za 4 osebe

Krompir olupi in nareži na manjše kose. Očisti tudi fižol. Poreži mu peclje in ga skupaj s krompirjem skuhaj v slani vodi. Krompir in fižol odcedi ter ju na grobo sesekljaj. Stresi ju v večjo posodo. Po potrebi dosoli, prelij z olivnim oljem in premešaj. Odstavi do serviranja.
Alufolijo nareži na večje kose (ca. 30 x 30 cm), tako da lahko vanje zaviješ posamezne fileje. V skodeli zmešaj jogurt, 2 žlici olivnega olja, 8 žlic na drobno narezanega drobnjaka, 4 žlice sesekljanega koriandra ali peteršilja ter na drobno strt strok česna. Posoli in dobro premešaj. Vzemi pravokotni kos alufolije. V sredino položi file ribe in jo prelij s četrtino jogurtove marinade. Folijo prepogni prek fileja, tako da ga zapreš v dobro zatesnjen paket. Enako naredi z drugimi kosi ribe.
Pakete filejev položi na pekač in jih v vroči pečici (220 C)peci od 10 do 15 minut. Preden serviraš, preveri enega izmed paketov, ali je riba pečena. Pakete filejev še zaprte postrezi in daj zraven stročji fižol s krompirjem.

Potrebujete:

4 fileji orade ali druge bele ribe
4 dcl polnomastnega jogurta
šopek drobnjaka
šopek koriandra ali peteršilja
strok česna
1 večji krompir
200 g zelenega stročjega fižola
sol
olivno olje
alufolija

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe