Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Drobljenec malce drugače

Priprava
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Maslo, sladkor, moko, sol, kosmiče in vanilijev ekstrakst z rokami zgnetemo v drobtine. Sadje in sladkor zmešamo v kozici in segrevamo toliko časa, da se zamrznjeno sadje stopi oziroma da se sveže sadje malce pokuha. Sadje razporedimo v šest malih ognjevarnih posodic ali v večji pekač, čez pa na debelo potresemo drobtine. Za piko na i dodamo še nekaj ščepcev sladke začimbne mešanice. Pečemo 20–30 minut oziroma toliko časa, da pri straneh sadje močno brbota, drobtine pa dobijo zlato rjavo barvo. Dober tek in uživajte v okusih pomladi!

Potrebujete
- 125 g masla sobne temperature
- 100 g sladkorja
- 100 g moke
- ščepec soli
- ½ skodelice ovsenih kosmičev
- žlička vanilijevega ekstrakta
- 750 g zamrznjenih mešanih gozdnih sadežev (lahko tudi višnje brez pešk, sveža grobo naribana jabolka, hruške ali drugo podobno sadje)
- 200 g sladkorja v prahu (če uporabimo slajše sadje, količino sladkorja konkretno zmanjšamo)
- nekaj ščepcev NoMU začimbne mešanice Sweet

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe