Opis
Noži za sir so izdelani iz nerjavečega jekla in so izredno lahki, saj imajo votel ročaj. Z njimi boste lahko narezali in postregli vse vrste sira, od mehkega brieja do trdega parmezana. Enega uporabite za maslo in sveže sire, drugega za srednje mehke sire, kot sta gorgonzola ali mlada gauda, tretjega za srednje trde sire, na primer zrelo gaudo ali čedar, četrtega pa za trde sire, kot so parmezan, manchego ali pecorino.
Dolžina nožev: od 11 do 14,5 cm.
Nože lahko perete v pomivalnem stroju, skupaj s sirom pa jih lahko hranite tudi v hladilniku. Pozor: ostra rezila, hranite izven dosega otrok.
Izdelki nizozemske blagovne znamke Boska so plod dolgoletnih izkušenj z opremo za rezanje sira. V bližini mesta Gouda na jugu Holandije je pred več kot 120 leti kovač Willem Bos izdelal prve pripomočke za lokalne sirarje in začel družinsko tradicijo, ki živi še danes.