Opis
Set za fondue Bianco za 4 osebe vam bo pričaral veliko slastnih užitkov ob topljenem siru.
Vsebuje 1,3-litrsko posodo za fondue iz kamenine, podstavek v kombinaciji hrastovega lesa in nerjavečega jekla, gorilnik in 4 vilice za fondue. V njem lahko pripravite 1 liter sirovega fondueja.
Fondue pripravite v drugi posodi in ga prelijte v posodo ali pa ga pripravite v posodi za fondue na plinskem gorilniku (na katerem koli drugem viru toplote lahko poškodujete tako vir toplote kot posodo). Na podstavek postavite odprt in z gorilnim sredstvom napolnjen gorilnik ter posodo za fondue, napolnjeno s stopljeno sirno mešanico, ter prižgite gorilnik. Fondue je pripravljen. Plamen gorilnika nastavite s premikanjem regulatorja plamena, po uporabi pa gorilnik zaprite.
Posode ne uporabljajte za mesni ali jušni fondue, olje, juhe ali druge snovi, ki so segrete nad 100 °C.
Čiščenje je enostavno: podstavek obrišite z vlažno krpo in detergentom ter takoj posušite, gorilnik obrišite z vlažno krpo. Posodo lahko operete ročno ali v pomivalnem stroju, vilice operite ročno s toplo vodo in detergentom in jih takoj posušite. Za čiščenje ne uporabljajte grobih gobic, abrazivnih sredstev, sode bikarbone, dezinfekcijskih ali korozivnih čistilnih sredstev.
Velikost: 29 x 20 x 7 cm.
Izdelki nizozemske blagovne znamke Boska so plod dolgoletnih izkušenj z opremo za rezanje sira. V bližini mesta Gouda na jugu Holandije je pred več kot 120 leti kovač Willem Bos izdelal prve pripomočke za lokalne sirarje in začel družinsko tradicijo, ki živi še danes.
Nizozemski recept za sirov fondi (za 4 osebe)
Strok česna razpolovimo in z njim natremo notranjost posode, v kateri bomo stopili sir. Nato v posodo nalijemo 300 ml vina in ga segrevamo do vrenja. Temperaturo znižamo in vmešamo 600 g naribanega sira gauda. Mešamo, dokler se sir ne stopi. V skodelici zmešamo 1 žlico koruzne moke in 2 žlici vina ter mešanico vlijemo v posodo s sirom. Mešamo, dokler se fondi ne zgosti, solimo in popramo po okusu ter prilijemo 2 žlici češnjevega likerja. Prelijemo v posodo za fondi in ponudimo s kruhom ter narezano surovo zelenjavo.