Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Nahajate se v:

Set za fondue Nero

Set za fondue Nero

46018-002
56,95 €

Na zalogi

Primerjaj Lista želja

Opis

Set za fondue Nero znamke Boska bo razveselil in nahranil 4 osebe.
Set vsebuje 1,3-litrsko posodo za fondue iz kamenine, podstavek iz litega železa, gorilnik in 4 vilice za fondue. V posodi je dovolj prostora za pripravo do 875 g sira. V njem lahko pripravite 1 liter sirovega fondue-ja.

Navodilo
Fondue pripravite v drugi posodi in ga prelijte v fondue posodo (lahko pa fondue pripravite tudi v posodi za fondue, a le na plinskem gorilniku – na katerem koli drugem viru toplote lahko poškodujete tako vir toplote kot posodo). Na podstavek postavite odprt in z gorilnim alkoholom napolnjen gorilnik ter posodo za fondue, napolnjeno s stopljeno sirno mešanico ter prižgite gorilnik. Fondue je pripravljen. Plamen gorilnika nastavite s premikanjem regulatorja, po uporabi pa gorilnik zaprite.

Opozorila
Posodice za fondue ne uporabljajte za mesni ali jušni fondue, olje, juhe ali druge snovi, ki so segrete nad 100 °C. Podstavka in vilic ne izpostavljajte virom toplote (razen gorilniku in posodi za fondue). Set vedno postavite na ravno in stabilno površino, proč od vnetljivih snovi. Vročo posodo vedno postavite le na stojalo. Ne odlagajte je na nobeno drugo površino. Prižganega gorilnika nikoli ne pustite goreti brez nadzora. Seta ne smejo uporabljati otroci, zato ga hranite izven njihovega dosega. Vsi deli se med uporabo močno segrejejo – počakajte, da se ohladijo, preden jih začnete pospravljati. Nepravilna uporaba lahko vodi do hudih poškodb ali do požara.

Čiščenje
Podstavek očistite z vlažno krpo in detergentom ter ga takoj posušite. Gorilnik obrišite z vlažno krpo. Posodico in vilice lahko operete ročno ali v pomivalnem stroju. Za čiščenje nikoli ne uporabljajte grobih gobic, abrazivnih sredstev, sode bikarbone, dezinfekcijskih ali korozivnih čistilnih sredstev.

Priprava gorilnika
Gorilnik morate pred uporabo napolniti. Napolnite ga lahko z gorilnim alkoholom, gorilnim gelom ali pa uporabite gorilno pašteto. Alkohol vedno nalijte v posodico z gazo, največ do polovice posodice. Pazite, da alkohola ne polivate, da ne pride do možnosti požara. Če uporabljate gorilni gel, najprej iz podstavka gorilnika odstranite posodico z gazo in z gelom napolnite podstavek. Gorilno pašteto prav tako postavite v podstavek gorilnika. Ko ste dodali izbrano gorilno sredstvo, namestite nazaj regulator plamena ter pokrov. Preden gorilni prižgete, odstranite pokrov. Plamen nastavite z regulatorjem: če bodo luknjice bolj odprte, bo plamen večji in obratno. Plamen ugasnete s pokrovom, ki ga imejte vedno pri roki.

Nizozemski recept za sirov fondue
Sestavine: strok česna, 300 ml in 2 žlici suhega belega vina, 600 g sveže naribanega sira gouda, žlica koruzne moke, sol in poper, 2 žlici češnjevega likerja, kruh, surova zelenjava.
Česen razpolovite in z njim natrite notranjost posode za fondue ali druge posode, v kateri boste stopili sir. Nato v posodo nalijte 300 ml vina in ga segrevajte do vretja. Nato zmanjšajte jakost grela in vmešajte nariban sir. Mešajte, dokler se sir ne stopi. V skodelici zmešajte koruzno moko in 2 žlici vina in mešanico vlijte v posodo s sirom. Mešajte, dokler se fondue ne zgosti. Solite in poprajte po okusu ter dodajte češnjev liker. Fondue je pripravljen za pomakanje kruha, zelenjave, sadja.
Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe