Od okusne zelenjave do sočnih zrezkov, piščanca in kozic. S tem kvadratnim litoželeznim Skilletom Le Creuset boste dali hrani odličen okus zunaj pripravljenega žara in z njim hrano servirali na mizo. Rebrasto dno posode omogoča, da ostane odvečna maščoba v ponvi, s pomočjo lijev na vsaki strani ponve, pa jo enostavno izlijete.
Skillet Grill je primeren za uporabo na vseh kuhalnih površinah. Po obeh straneh je prevlečen z emajlom: emajl na površini se za razliko od teflonskih in podobnih površin ne obrabi ali odlušči. Na tem svilnatem črnem emajlu se z uporabo razvije patina – idealna površina za peko, na katero se hrana ne prime.
Zanimiv članek o prednostih litoželezne posode pri pripravi zdrave in okusne hrane lahko preberete na straneh revije
Skupaj za zdravje človeka in narave.
Posode, ponve in pekače Le Creuset uporabljajo in o njih pišejo tudi slovenski blogerji.
Ana Božič, ustvarjalka bloga Naredila Ana
Litoželezne ponve
Čiščenje litoželeznih ponev
Zulejka Javeršek,
Uglašena kuhinja
Vse moje ponve
Moj najljubši lonec + zapečena pirina kastrola
Zapečene testenine z doma narejenim veganskim sirom
Špela Jereb Planinšek,
Culinary Journey by Me
Kuhinjski pripomočki, ki sem si jih od nekdaj želala
Svinjska ribica s pršutom in rožmarinom na rabarbarini posteljici