Opis
Fusilli Napoletani znamke Greenomic so prave italijanske testenine iz trde pšenice (it. grano duro), narejene na šobah iz brona (zato imajo rahlo hrapavo površino in se jih omaka bolje oprime). Nato so počasi sušene na nizki temperaturi.
Čas kuhanja: 11 do 13 minut. Testenine previdno dajte v rahlo soljeno vrelo vodo, občasno nežno pomešajte. Ko so kuhane, jih odcedite in takoj postrezite z izbrano omako.
Sestava: pšenični zdrob durum.
Informacija za alergike: vsebujejo pšenico (gluten).
Hranilna vrednost na 100 g:
energijska vrednost 1536 kJ / 368 kcal,
maščobe 1,4 g (od tega nasičene 0,3 g),
ogljikovi hidrati 75 g (od tega sladkorji 3,7 g),
beljakovine 12 g,
sol <0,03 g.
Vsebnost: 500 g.
Poreklo: Italija