Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Creme Brulee s temno čokolado

Mleko segrejte na 85°C in dodajte sladko smetano in rumenjake ter mešajte, da dobite gosto kremo, ki prekrije kuhalnico z zadnje strani. V 3 korakih jo prelijte prek čokoladnih gumbkov in vsakič dobro premešajte. Zmes za 1 uro postavite v hladilnik. 200 gramov malin vkuhajte s sladkorjem in sokom limone, da se zmes zgosti. Dodajte preostanek malin. V keramične modele vlijte marmelado v debelini 3 mm in postavite v hladilnik, da se ohladi. Čokoladno kremo prelijte prek marmelade in posodice v vodni kopeli pecite 30 minut pri 130°C. Vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi. Potresite z rjavim sladkorjem in karamelizirajte z gorilnikom za flambiranje ali pod žarom v pečici. Okrasite s sladkorjem v prahu in celimi malinami ter servirajte.

Choc-o-lait gumbki temne čokolade

Za Creme Brulee potrebujete:
120 g polnomastnega mleka
200 g sladke smetane
115 g gumbkov temne čokolade
4 rumenjake
60 g sladkorja
strok vanilije

Za malinov džem pa potrebujete:
250 g malin
200 g sladkorja
sok 1 limone

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe