Bučke z meto in čebulo
za 4 osebe
Bučke umij in jih nareži na 2 do 3 milimetre debele kolobarje. Olupi čebulo in jo na tanko nareži na kolobarje, te nato prereži še na polovico. Čebule ne sekljaj več, ampak pusti kar takšno.
V voku segrej olivno olje. Ko je vroče, stresi vanj najprej narezane bučke. Praži 2 do 3 minute in jih pri tem stalno mešaj. Dodaj čebulo. Praži in mešaj še 2 minuti. Posoli in zatem prilij belo vino. Pusti, da se na močnem plamenu skoraj pokuha. Potrosi z narezanimi metinimi listki. Dobro premešaj in nato odstavi.
Na koncu bučke popopraj s sveže strtim poprom. Postrezi jih vroče ali tople, lahko pa tudi ohlajene, kot hladno solato.
Potrebujete:0
250g majhnih bučk
1 srednja čebula
šop metinih listov
3 žlice olivnega olja
sol, poper
1dcl belega vina
za 4 osebe
Bučke umij in jih nareži na 2 do 3 milimetre debele kolobarje. Olupi čebulo in jo na tanko nareži na kolobarje, te nato prereži še na polovico. Čebule ne sekljaj več, ampak pusti kar takšno.
V voku segrej olivno olje. Ko je vroče, stresi vanj najprej narezane bučke. Praži 2 do 3 minute in jih pri tem stalno mešaj. Dodaj čebulo. Praži in mešaj še 2 minuti. Posoli in zatem prilij belo vino. Pusti, da se na močnem plamenu skoraj pokuha. Potrosi z narezanimi metinimi listki. Dobro premešaj in nato odstavi.
Na koncu bučke popopraj s sveže strtim poprom. Postrezi jih vroče ali tople, lahko pa tudi ohlajene, kot hladno solato.
Potrebujete:
250g majhnih bučk
1 srednja čebula
šop metinih listov
3 žlice olivnega olja
sol, poper
1dcl belega vina