Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Biftek s suhimi brusnicami, višnjami, slivami in marelicami


za 4 osebe

Najprej po priloženem navodilu skuhaj kuskus. V vodo dodaj žličko suhih klinčkov in košček masla. Ko je kuskus skuhan, ga odstavi in pokrij ter pusti, da se ohladi. Suhe slive in marelice nareži na tanke rezine.

V ponvi segrej olivno olje in peci biftke 2 do 3 minute na vsaki strani. Med peko jih posoli in popopraj. Ko so pečeni, jih vzemi iz ponve in pusti počivati.

V isto ponev dodaj še malo olivnega olja in ga segrej. Dodaj skorjo cimeta in jo malo prepraži ter nato vmešaj še vso suho sadje: brusnice, višnje, slive in marelice. Za samo končevanje si pusti na strani nekaj rezin marelic in brusnic. Sadje praži toliko, da začenja dobivati barvo in je rahlo zapečeno. Nato prilij porta in juhe ter na vročem ognju mešaj 2 minuti. Omako, ki se je nabrala pod odstavljenimi biftki, vrni v ponev in še enkrat premešaj. Popopraj in po potrebi posoli.

Biftke razporedi po krožnikih in jih prekrij s popečenim suhim sadjem. Potresi jih s preostalimi brusnicami in marelicami. Serviraj s kuskusom, ki si mu dodal na vsako porcijo košček masla.


Potrebujete:

4 goveji biftki
pest suhih brusnic
pest suhih višenj
pest suhih sliv
pest suhih marelic
košček skorje cimeta
1 dcl portovca
3 žlice goveje juhe ali četrt jušne kocke
olivno olje
150 g instant kuskusa
žlička suhih klinčkov
malo surovega masla
sol
poper

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe