za 4 osebe
Na ponvi segrej malo olivnega olja. Ko je olje vroče (tik preden se začne kaditi), položi vanj biftke. Peci od 2 do 3 minute in jih vmes ne premikaj. Če je prevroče in se ti zdi, da se bo zažgalo, malo zmanjšaj ogenj. Posoli jih in popopraj ter nato obrni. Znova peci 2 ali 3 minute. Meso je skoraj pečeno, ko se na površini pojavijo drobne kapljice krvi. Vzemi jih iz ponve in jih zavij v aluminijasto folijo ter pusti, da počivajo nekaj minut.
Na še vročo ponev zlij vino, posoli, popopraj ter med mešanjem pokuhaj v gosto omako. Odstavi. V drugi posodi segrej še malo olivnega olja. Dodaj na grobo sesekljana zrna pistacije in zdrobljen česen. Malo prepraži. Nato dodaj krušne drobtine in mešaj še kakšni dve minuti. Med tem ločeno popeci še na kocke narezan črn kruh.
Biftke položi na krožnike. Prelij jih s pripravljeno omako in nato naloži popečeno pistacijo. Popopraj in potrosi s timijanovimi listki. Ponudi s popečenim črnim kruhom.
Potrebujete:
4 goveji biftki
100 g pistacij
2 stroka česna
2 žlici krušnih drobtin
1 dcl sladkega belega vina
olivno olje
sol
žlička suhega ali svežega timijana
na kocke narezan črni kruh