Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Zeljna juha z jogurtom in karameliziranim maslom



za 4 osebe

Govedino nareži na tanke rezine. Olupi in na drobno sesekljaj čebulo. Krompir umij, olupi in nato nareži na mnajše kose. Očisti in umij tudi zelje. Odlomi posamezne liste in jih nato nareži na trakove, široke približno 2 cm. srednje trde dele zeljnih listov pa zavrzi.
Potem v večji posodi segrej malo olivnega olja in na njem popraži govedino. Ko se malo zapeče, ji dodaj čebulo in zatem še krompir in zelje. Zalij z vodo. Posoli. Juho kuhaj pokrito, na majhnem plinu, približno eno uro oziroma tako dolgo, da postane meso zelo mehko. Nato juho odstavi in jo daj na hladno do serviranja.
Preden juho postrežeš, si pripravi jogurt. Juho zavri in nato odstavi. V manjšo ponev daj maslo in ga močno segrej. Ko se začne peniti, mu dodaj nekaj žličk sesekljane rukole in nekaj ščepcev čilija v prahu. Mešaj še nekaj minut. Juho nalij v krožnike. V vsakega dodaj po žlico vročega masla z rukolo in čilijem. Postrezi takoj.
    

potrebujete:

1 majhna glava zelja
2 krompirja
1 čebula
200 g govedine
2 žlici olivnega olja
sol
2 dcl polnomastnega jogurta
50 g masla
šopek rukule
žlička

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe