Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Wok Typhoon

Wok Typhoon

  

Cvrtje v woku je preprost in hiter način za pripravo okusne hrane (stir frying – hrano v woku cvremo v majhni količini olja in jo pri tem ves čas intenzivno mešamo). Sestavine se skuhajo hitro v olju, segretem na visoko temperaturo. Ker je količina olja, potrebnega za pripravo, majhna, so jedi manj mastne, sestavine pa ohranijo pomembe vitamine in minerale.

Navodila za uporabo

Površina woka bo dolgo ohranila lastnost nesprijemanja, če boste pred vsako uporabo wok na tenko premazali z oljem (priporočamo olje iz arašidov). Woka nikoli ne segrevajte, če ni naoljen. Za pripravo hrane v woku uporabljajte kuhinjske pripomočke iz bambusa, umetne mase ali lesa. V woku ne režite hrane in v njem ne uporabjajte ostrih predmetov. Wok čisite z nežno gobico in ne uporabljajte abrazivnih sredstev in kovinskih mrežic. Woka ne namakajte dolgo časa v vodi. Po pranju wok temeljito obrišite.

Uspešno cvrtje v woku

Sestavine pripravite vnaprej in jih narežite na podobno velike koščke. Olje dodajte v wok preden ga postavite na vir toplote. Olje segrejte in nato malo zmanjšajte jakost vira toplote (olje more nežno cvrčati). Dodajte sestavine in vzdržujte visoko temperaturo, saj mora biti čas priprave hrane kratek.
Najprej dodajte v wok sestavine, ki se kuhajo dalj časa. Zato upoštevajte vrstni red, ki je podan v kuharskih receptih. Hrano v woku stalno mešajte in je ne kuhajte predolgo: sestavine morajo ohraniti živo barvo, ostati sočne in na površini rahlo hrustljave. Pripravljeno jed nemudoma postrezite.

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe