Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Torta Pavlova z breskvami ali nektarinami



Najprej obreži papir za peko v obliko tortnega modela s premerom 20 cm. Položi ga na večji pekač. Potem vzemi beljake, jih daj v posodo in stepi z električnim mešalnikom v sneg. Počasi jim dodajaj sladkor ter jih ob tem stepaj še toliko časa, da postane sneg trd in čvrt.
olovico snega razporedi po okroglem papirju za peko. Z drugo polovico napravi visok rob po obodu, vsaj 5 cm visoko, da dobiš nekakšno "gnezdo". Sneg peci uro in pol v pečici pri 120 stopinjah, nato pečico ugasni in pusti, da se beljakovo "gnezdo" v njej popolnoma ohladi.
Preden ponudiš, umij in razpolovi breskve oz. nektarine. Odstrani koščice in jih nareži na tanjše rezine. Sladko smetano stepi, dodaj nato še kislo smetano, previdno zmešaj in nato z njima napolni "gnezdo" iz pečenega snega. Na vrh nadevaj rezine sadja in vse skupaj pokapljaj s tekočim medom.
    

Potrebujete:

4 beljaki
250 g sladkorja
6 breskev ali nektarin
250 g sladke smetane
1 dcl kisle smetane
2 jedilni žlici tekočega medu

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe