Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Litoželezne grill ponve & plošče LE CREUSET - prednosti     

Litoželezni grill ponve

 

1. Toplota se enakomerno porazdeli po celotni ponvi, zato ne bo del fileja zažgan, del pa surov. File se v litoželezni ponvi speče enakomerno in je lepo rjavo zapečen (file je lahko iz vašega najlubše vrste mesa, perutnine ali rib).

2. Lito železo doseže visoko temperaturo na srednji jakosti grelnika (keramična, indukcijska, halogenska ali klasična plošča ter plin), zato se pore na površini fileja hitro zaprejo, file na površini postane hrustljav, mast ne prodre v notranjost, čudoviti sokovi pa ostanejo v sočnem fileju

3. Litoželezna ponev ostane vroča še dolgo potem, ko jo odstranite z vira toplote, zato je idealna za serviranje hrane na mizi.

4. Na svilnatem črnem emajlu na površini ponve se z uporabo razvije patina – nastane idealna površina za peko, na katero se hrana ne prime.

5. Emajl je zaradi narave proizvodnje naravno grob, kar vzpodbuja karamelizacijo sokov na površini fileja; s karameliziranimi delci, ki ostanejo v ponvi pa lahko pripravite odlične omake.

6. Z emajlom je neprepoustno zaščitena ponev tako zunaj kot znotraj (emajl je na ponev nanešen pri 800 stopinjah C). Emajla ne morejo poškodovati kisline, emajl ne rjavi, ponev pa lahko pomivate v pomivalnem stroju.

7. Lito železo zdrži leta in leta uporabe, se ne zvije ali spremeni oblike.

8. Emajl na površini se za razliko od teflonskih in podobnih površin ne obrabi ali odlušči. Prav tako je veliko bolj odporen na uporabo kovinskih pripomočkov za obračanje hrane.

9. Izkušnje od leta 1925 in kar 30 ročno preverjenih kontrolnih točk so zagotovilo, da je vsaka ponev Le Creuset vrhunski izdelek z doživljenjsko garancijo za prvotnega lastnika.

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe