Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Krompir, polnjen s sirom feta in rdečo papriko



za 4 osebe

Gomolje krompirja dobro umij, a jih ne olupi. Postavi jih na pekač ter peci od 45 do 60 minut v pečici na 200 C. Ko so pečeni, jih vzemi iz pečice in pusti, da se malo ohladijo. Nato jih po dolgem nareži na polovice. Z žličko jih previdno izdolbi, tako da ostanejo samo lupine. Ponovno jih postavi na pekač in vrni v pečico za nekaj minut, da se zapečejo. Notranjost krompirja shrani.
Krompirjevo maso pretlači skozi sito. Čebulo na drobno sesekljaj in jo prepraži na malo masla, da zlato porumeni. Dodaj ji pretlačen krompir. Posoli in dobro premešaj. Nato vmešaj na koščke narezan sir feta in svež mladi sir. Z nadevom napolni zapečene krompirjeve lupine. Potrosi jih z rdečo papriko in peci v pečici še od 10 do 15 minut.

Različica: namesto sira feta, svežega mladega sira in paprike uporabi popečeno panceto, mocarelo in svež origano.


Potrebujete:

4 veliki gomolji krompirja
1 majhna čebula
100 g sira feta
100 g svežega mladega sira ("cottage cheese")
rdeča paprika v prahu
sol
maslo

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe