Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Jabolka polnjena z zmleto govedino, grahom in začimbami


Grah skuhaj v slani vodi in ga odcedi. Čebulo na drobno sesekljaj in zlato porumeni na 2 žlicah olivnega olja. Dodaj ji zmleto govedino. Praži in mešaj jo toliko časa, da se v celoti popeče. Ingver olupi in ga za eno žlico na drobno sesekljaj. Koriandrova semena zdrobi v možnarju in jih skupaj s kumino, čilijem, ingverjem, soljo in sesekljanim koprcem dodaj govedini. Vse skupaj praži še nekaj minut in nato odstavi. Skuhan grah na grobo pretlači in ga zmešaj z mesom. Preveri slanost in po potrebi dosoli.
Jabolka zareži v krogu okoli peclja in jih nato izdolbi. Pazi, da jih ne prebodeš ter da pustiš približno 1 cm debeline ob strani in spodaj. Malo mesa jabolk na drobno sesekljaj in ga dodaj prepraženi govedini z grahom. Nato izdolbena jabolka napolni z mesom in postavi na pekač, v katerega naliješ tudi malo vode. Pokrij z alu folijo in peci 30 minut na 180 stopinj C. Zatem odstrani folijo, prilij 2 žlici kisa in peci še 20 minut.
Jabolka postavi na mizo topla, potresena z malo sesekljanega svežega koprca.


Potrebujete:

4 jabolka trpkega okusa, npr. vrste kosmač
1 čebula
50 g zamrznjega graha
150 g zmlete govedine
manjša korenina svežega ingverja
žlica koriandrovih semen
žlica kumine v prahu
žlička čilija
šopek svežega koprca
2 žlici vinskega kisa
olivno olje
sol

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe