Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

File zobatca, rozine, črne olive in žafran


za 4 osebe

Čebulo olupi in nareži na tanke rezine. V širši posodi segrej nekaj žlic olivnega olja in na njem počasi praži kolobarje čebule. Posoli. Mešaj previdno, da se čebula ne razdrobi, in pazi, da se ne zažge, ampak samo rahlo pozlati. Med kuhanjem čebule pripravi žafran. V možnarju ga stri v prah ali pa uporabi že kupljenega v prahu. Stresi ga v manjšo posodo in ga prelij z 2 dcl vroče vode. Dodaj še rozine in vse skupaj premešaj. Pusti stati nekaj minut. Ko je čebula mehka, ji dodaj žafranovo vodo z rozinami in še malo kuhaj. Olive izkoščiči in jih dodaj čebuli ob koncu kuhanja. <br /> <br />Na čebulo v posodi položi fileje ribe. Malo jih posoli in če je v posodi premalo tekočine, še zalij z vodo. Pokrij s pokrovko in na majhnem ognju kuhaj od 5 do 10 minut, odvisno od debeline filejev, toliko da se riba skuha. Vsekakor je ne prekuhaj. V ločeni ponvi prepraži pinjole, na suho, brez olja. Postati morajo temno zlate barve.
Fileje položi na krožnike. Prelij jih s čebulo, rozinami in olivami. Potrosi s popečenimi pinjolami, sveže strtim poprom in sesekljanim peteršiljem. Pokapljaj z dobrim olivnim oljem in postrezi s svežim kruhom.

Potrebujete:

4 fileje zobatca ali druge bele ribe
2 srednje veliki čebuli
pest črnih oliv
2 žlici pinjol
10 nitk žafrana ali žlička žafrana v prahu
šopek peteršilja
olivno olje
sol
poper

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe