za 4 osebe
Najprej odreži špargljem spodnjih nekaj centimetrov stebla, ki je ponavadi pretrdo za uporabo. Nato jih umij. Nareži jih na polovice. V vrelo slano vodo potopi najprej spodnje dele, ki se kuhajo dlje časa, in čez dve minuti še zgornje. Ko so skoraj kuhani, vendar še malo trdi, jih odstavi in odcedi.
V ponvi segrej olje in nato popeci biftke po vsaki strani. Raje manj kot več, 2 minuti, da so znotraj še zelo rdeči, ali po želji malo bolj. Prelij jih najprej z balzamičnim kisom, pusti, da malo povre, in nato še s sojino omako. Biftke obračaj, da se popolnoma pokrijejo z nastalo omako, in jih nato hitro izvleci iz ponve ter pusti počivati zavite v aluminijasto folijo.
V ponev dodaj skuhane šparglje, malo jih prepeci in daj na krožnike. Biftke odvij iz folije in jih nareži na tanke rezine. Položi jih k špargljem. Prelij z omako ter potresi z na drobno naribanim svežim ingverjem.
Potrebujete:
4 goveji biftki
1 dcl sojine omake
3 žlice balzamičnega kisa
rastlinsko olje
poper
sol
20 zelenih špargljev
korenina svežega ingverja