Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Tuna, paradižnik, koriander in bazilika



za 4 osebe

Najprej napravi marinado. Stri in drobno sesekljaj 2 stroka česna. Olupi in na drobno sesekljaj ingver. Zmešaj belo vino, 4 žlice olivnega olja, strt česen, sesekljani ingver, 4 žlice sesekljanega koriandra, malo soli, limonino lupinico in žličko na drobno sesekljanega svežega čilija.
Tuno nareži na 3 do 4 cm velike kocke. Stresi jo v pripravljeno marinado in pazlljivo zmešaj. Pusti, da se marinira približno pol ure. Nato pripravi nabodala. Na lesene palčke natakni v naslednjem zaporedju kocke tune, list bazilike, majhen paradižnik in zopet list bazilike. Ponavljaj, dokler ne zapolniš vse dolžine nabodala in porabiš pripravljene tune.
Segrej litoželezno ponev ali ploščo in jo pokapljaj z olivnim oljem. Na vročo ploščo položi nabodala tune in jih peci 2 minuti. Obrni in nato peci še 2 minuti. Nabodala odstavi s plošče in jih odloži na servirni krožnik. Pokrij jih z alufolijo in pusti, da malo počivajo.
Na železni plošči na hitro popeci še rezine kruha in jih postrezi skupaj z nabodali tune.
    

Potrebujete:

400 g sveže tune v kosu
2 dcl belega vina
2 stroka česna
žlička zdrobljene limonine lupinice
šopek svežega koriandra
šopek sveže bazilike
manjši gomolj ingverja
200 g paradižnikov češnjevcev
1 rdeč čili
olivno olje
sol
lesene palčke za ražnjiče
nekaj rezin črnega kruha

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe