Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Sveža tuna s čebulo in rozinami



za 4 osebe

Umij rozine in jih pusti, da se namakajo v skodeli tople vode približno pol ure. Čebulo nareži na kolobarje, česen na tanjše rezine. Tuno umij in pusti, da se posuši. Nato jo nareži na trakove, debele približno 1cm.
V voku segrej olivno olje in najprej prepraži čebulo, da rahlo porumeni. Dodaj česen in odcejene rozine ter praži še 2 minuti. V vok stresi nato še narezano svežo tuno in jo skupaj s čebulo med stalnim mešanjem praži na močnem ognju. Pazi, da ne zažgeš čebule in da se tuna ne prepeče. Posoli. Ko je tuna primerno popečena, to je, ko je zunaj zlato rjave barve, v notranjosti pa še rahlo rdeča, ji dodaj narezane bazilikine liste. Prilij 1 dcl belega vina, premešaj in kuhaj še največ 1 minuto. Nato odstavi.
Popečeno tuno s čebulo pretresi na pripravljene krožnike, popopraj in postrezi.
    

Potrebujete:

300g sveže tune v kosu
100g velikih rozin
1 srednja čebula
1 strok česna
šopek bazilikinih listov
3 žlice olivnega olja
sol, poper
1 dcl belega vina

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe