Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Stročji fižol z ingverjem in čilijem



za 4 osebe

Fižolu odreži končke in ga umij. Dobro ga posuši s krpo. Če so stroki predolgi, jih prereži še na polovico. Česen nareži na tanke lističe. Olupi še ingver in ga naribaj ali na drobno sesekljaj. Čilija prereži po dolgem na polovico. Odstrani pecelj, semena in notranje bele dele, ki so najbolj pekoči. Na drobno nareži.
Vzemi vok in v njem segrej sezamovo olje. Stesi vanj fižol in ga na precej močnem plamenu praži kakšnih 5 minut, tako da se rahlo zapeče in postane mehek. Vmes ga posoli. Nato dodaj česen in ingver ter med mešanjem praži še kakšno minuto. Dodaj čili in riževo vino, trikrat premešaj in takoj postrezi.
    

Potrebujete:

250g okroglega stročjega fižola
2 stroka česna
1 manjši gomolj ingverja
2 rdeča čilija (ne preveč pekoča)
3 žlice sezamovega olja
1dcl riževega vina
sol

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe