Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Sipa z mladim stročjim fižolom in kokosom



Očiščeno sipo umij. Nareži jo na zelo tanke rezine (ca. 2 mm). Segrej velik lonec vode. Ko zavre, stresi v vodo za pest rezin sipe in jih poberi čez natančno 45 sekund. Nato skuhaj še preostalo sipo, vendar postopoma, da se voda preveč ne ohladi.
Skuhaj stročji fižol na trdo, da bo čvrst na ugriz (aldente).
V večji posodi zmešaj skupaj skuhano sipo, stročji fižol, strt česen, 2 žlici sesekljanega ingverja, olivno olje, sok dveh limet in sesekljane liste koriandra. Posoli in mariniraj vsaj 1 uro v hladilniku.
Pred serviranjem vzami kokosov oreh, ga razbij in izreži meso. Čili očisti, odstrani mu vsa semena in ga nareži na tanke kolobarje. Marinirano sipo premešaj in daj na krožnike. Na vsakega nastrgaj za dve žlici svežega kokosa in dodaj malo rdečega čilija.
    

Potrebujete:

500 g očiščene sipe
1 manjši kokosov oreh
200 g mladega stročjega fižola
šop koriandrovih listov
en svež rdeč čili
koren svežega ingverja
2 stroka česna
2 limeti
3 žlice olivnega olja
sol

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe