Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Repki svežih kozic, lovor in bučke



za 4 osebe

Najprej mariniraj repke kozic. Stresi jih v večjo skodelo. Prilij sok ene limone. Malo posoli. Dodaj liste koprca, 4 žlice olivnega olja in na drobno sesekljano šalotko. Previdno premešaj. Mariniraj približno 20 minut.
Bučke nareži na tanke rezine in nato še na ožje trakove oziroma rezance. Daj jih v manjšo posodo. Malo jih posoli in prelij s sokom ene limone. Mariniraj 5 minut. Nato odlij sok limone.
Lovorjove liste nareži zelo na tanko in jih nato sesekljaj. Deni jih v možnar in jih na fino zdrobi. Dodaj še strt česen in čisto malo soli. Mešaj in postopoma dodaj 4 žlice olivnega olja. Mešaj toliko časa, da dobiš gosto maso - lovorjov aioli.
4 manjše steklene skodelice prekrij s plastično folijo, tako da se ta tesno oprime notranjosti skodelic. V vsako naloži 1/4 mariniranih kozic. Na servirne krožnike položi najprej rezance bučk, nato pa nanje obrni skodelico s kozicami, tako da nastane nekakšna kupica repkov. Na vsako izmed kupic naloži še malo lovorjovega aiolija in potrosi s poprom, zdrobljenim na grobo.
    

Potrebujete:

200 g izluščenih repkov svežih kozic
4 manjše bučke
2 manjši šalotki
šopek koprca
2 limoni
olivno olje
4 sveži lovorjevi listi
strok česna
sol, poper
plastična folija za zavijanje hrane

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe