Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Rdeče-zeleni Gazpacho



za 4 osebe

Paradižnike potrgaj z vejice, jih umij ter jih stresi v posodo električnega mešalnika, dodaj malo soli in 2 žlici olivnega olja ter vse skupaj na drobno sesekljaj v fino maso. Stresi v manjšo posodo. Pokrij s plastično folijo in postavi v hladilnik.
Kumari umij. Odstrani jima konce in ju nato nareži na manjše rezine ter ju enako kot paradižnik, skupaj z malo soli, na drobno sesekljaj in nato preloži v manjšo posodo ter postavi v hladilnik.
Očisti, umij in sesekljaj še papriko, skupaj z narezano čebulo in žlico olivnega olja ter postavi v hladilnik.
Pripravljeno zelenjavo pusti v hladilniku vsaj pol ure, da se primerno ohladi.
Tik pred serviranjem pripravi še kruh. Nareži ga na koščke, prelij s kisom in malo vode, da se razmoči. Dodaj strtega česna. Posoli in rahlo premešaj.
Vzemi posode z zelenjavo iz hladilnika in pripravi večje kozarce za serviranje. V kozarce naloži po nekaj žlic vsake zelenjave, najprej paradižnik, nato kumare, potem papriko in mariniran kruh. Končaj s apradižnikom. Potrosi s sesekljano baziliko in prilij žlico olivnega olja ter takoj ponudi.
    

Potrebujete:

500 g malih paradižnikov (češnjevcev)
2 srednje veliki kumari
4 večje rdeče paprike
2 stroka česna
nekaj listov bazilike
1 manjša bela čebula
3 kosi kruha
3-4 žlice vinskega kisa
olivno olje
sol

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe