za 4 osebe
Najprej napravi pesto. V možnarju zdrobi mandlje, potem stisni česen in ga dodaj zdrobljenim mandljem. Na drobno sesekljaj bazilikine liste in jih nato vmešaj k mandljem. Posoli, prilij nekaj žlic olivnega olja in nato pesto dobro premešaj, tako da na koncu dobiš gosto in ne preveč tekočo maso. Preveri slanost in jo po potrebi korigiraj. Če je pesto preslan, dodaj še malo mandljev, bazilike in olja. Namesto možnarja lahko uporabiš tudi eletrični sesekljalnik.
Potem umij in očisti paprike. Nareži jih na trakove, široke 1 do 2 centimetra. V voku segrej olje. Paprike praži toliko časa, da se dobro zapečejo in popolnoma zmehčajo. Ko so pečene, jih prelij s pripravljenim pestom. Premešaj in praži še kakšno minuto. Nato jih pretresi v servirno posodo, popopraj in takoj postrezi.
Potrebujete:
4 velike rdeče paprike
100g olupljenih mandljev
2 stroka česna
šopek bazilikinih listov
olivno olje
poper, sol