Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Nahajate se v:

Izbor 3 semen Paradižnikova omaka (paradižnik San Marzano, bazilika in čili)

Izbor 3 semen Paradižnikova omaka (paradižnik San Marzano, bazilika in čili)

09551
9,95 €

Na zalogi

Primerjaj Lista želja

Opis

Paradižnikova omaka Piccolo je izbor 3 semen sestavin (paradižnik San Marzano, bazilika in čili), ki jih potrebujete za pripravo odlične paradižnikove omake.

Paradižnik San Marzano je kralj med paradižniki s pobočji Vezuva.
Dobro uspeva v družbi bazilike, česna, drobnjaka, okre, mete, kapucink in boreča. V bližini posadite čebulo in česen, ki odganjata škodljivce.
Kulinarika: preprosto okusno paradižnikovo omako pripravite tako, da najprej nežno popražite čebulo, nato pa dodajte nasekljane paradižnike in jih na nizki temperaturi dolgo kuhajte, da izvabite iz njih sladek okus. Na koncu dodajte natrgane liste bazilike.
Ljudska modrost: paradižniki so polni hranilnih snovi in vitaminov ter pomagajo vašim celicam, da ostanejo mlade.

Genovska bazilika je verjetno najbolj znana bazilika na svetu. Dobro uspeva v družbi paradižnikov, paprike, origana, česna, drobnjaka, peteršilja in gozdnih jagod.
Privablja čebele in metulje ter pomaga pri opraševanju. Hkrati odganja listne uši in komarje.
Kulinarika: v možnar dodajte (v tem vrstnem redu): česen, sol, pinjole, liste bazilike, parmezan in ovčji sir ter oljčno olje in dobro pretlačite. In že je tu: pesto!
Ljudska modrost: bazilika osveži in sprošča, povečuje apetit in izboljšuje razpoloženje.

Čili - če iščete nekaj klasično pekočega, je to kajenski poper. Zagotovite, da je v okolici rastline dovolj opraševalcev, saj bo tako bogato obrodila. Poskusite z drugimi rastlinami privabiti pikapolonice, ki lahko preprečijo napade listnih uši.
Če imate radi pekoče čilije, počakajte, da se plodovi obarvajo temno rdeče in se začnejo gubati. Če pa uživate v blažjih okusih, lahko čilije oberete, ko so še zeleni.
Kulinarika: kajenski poper je pomembna sestavina številnih svetovnih kuhinj, pa naj bo svež ali posušen in zmlet.
Ljudska modrost: lahko pomaga pri prebavi, izločanju urina in lajša zobobol.

Natančna navodila za gojenje so priložena. Potrebovali boste lončke, prst in vodo. Semena so vzgojena z naravnim opraševanjem, 100 % brez gensko spremenjenih organizmov in kot nalašč za urbano vrtnarjenje.
Rastline lahko gojite kjerkoli, tudi v najmanjših kotičkih, na balkonih, v škatlah ali lončkih. Gojite s strastjo - majhno je lepo.Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe