Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Pomarančna torta



Najprej nareži maslo na majhne koščke. V električnem mešalniku ga zmešaj z moko, sladkorjem in jajcem tako, da nastane drobtinasta zmes, to nato z rokami zgneti v gladko testo. Napravi okrogel hlebček in ga zavij v plastično folijo ter pusti počivati na hladnem vsaj pol ure. Z maslom namaži okrogel tortni model. Razvaljaj testo in ga položi na dno modela, tako da mu ob strani napraviš še 2 do 3 cm roba. Nato enekomerno posipaj vso površino testa v modelu z zmletimi biskvitnimi keksi.
Vzemi pomaranče, najbolje rdeče, in jih olupi. Nareži jih na kolobarje debele približno 5 mm. Odstrani koščice in jih razporedi po testu. Med segrej v manjši posodi in prelij z njim pomarančne rezine.
Torto peci v pečici, segreti na 200 stopinj, približno 40 minut. Postrezi še mlačno ali pa pusti, da se popolnoma ohladi.
    

Potrebujete:

250 g moke
125 g masla
65 g sladkorja
1 jajce
4 jedilne žlice zdrobljenih biskvitnih keksov (npr. Lady fingers)
4 velike ali 6 manjših rdečih ali navadih pomaranč
4 jedilne žlice medu
okrogel tortni model premera 26 cm

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe