Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Pita iz jabolk, mandljev in drobtin



Pripravi večjo posodo z vodo in vanjo stisni sok limone. Jabolka olupi, razreži na četrtine in očisti. Nareži jih na tanke rezine ter jih sproti, takoj ko so zrezana, spuščaj v vodo z limono. Tako krhlji ne bodo oksidirali in porjaveli. Pečico segrej na 180 stopinj C in pripravi manjšo, npr. stekleno posodo za peko v pečici. Jabolka odcedi. Dno posode namaži z maslom in prični zlagati, najprej plast jabolk, nato nekaj žlic sladkorja, zatem nekaj žlic drobtin in nazadnje nekaj žlic mandljev. Potrosi s koščki masla. Postopek ponavljaj, dokler ne porabiš vsega. Za konec peke si prihrani malo masla in sladkorja.
Posodo pokrij z aluminijasto folijo in peci 30-40 minut. Nato jo odkrij in prelij s še malo stopljenega masla ter potrosi s preostalim sladkorjem. Peci še 10 minut, da sladkor karamelizira, nato vzemi posodo iz pečice in pusti, da se malo ohladi. Medtem pripravi smetano. Sladko smetano stepaj nekaj minut in ji nato počasi vmešaj nekaj žlic kisle smetane. Pito postrezi toplo, skupaj s stepeno smetano.

    
Potrebujete:

4 jabolka
150 g masla
100 g drobtin
150 g sesekljanih mandljev
100 g rajvega sladkorja
1 limona
100 ml sladke smetane
100 ml kisle smetane

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe