Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Pena iz jabolk in smetane s cimetom



Jabolka olupi in očisti ter jih nareži na manjše kose. Deni jih v posodo in jih kuhaj kakšnih 15 minut s cimetovo palčko, 2 žlicama sladkorja in malo vode. Odstavi jih in pusti, da se ohladijo. Skuhanim jabolkom odstrani trdo cimetovo palčko ter jih z električnim sesekljalnikom spiriraj v čežano.
Tik preden sladice postrežeš stepi smetano in za tem v drugi posodi še sneg iz dveh beljakov in žlice sladkorja. V ohlajeno jabolčno čežano pazljivo vmešaj najprej smetano in potem še sneg. Nastala jabolčna pena mora ostati rahla, zato je ne mešaj preveč.
V servirne skodele ali večje kozarce nadevaj pripravljeno peno in jo nato po površini enakomerno posuj s cimetom v prahu. Postrezi čim prej.
    

Potrebujete:

5 jabolk
100 g sladke smetane za stepanje
2 beljaka
palčka cimeta
cimet v prahu
3 žlice sladkorja

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe