Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Pečene rezine krompirja z aiolijem



za 4 osebe

Krompir umij in skuhaj v slani vodi. Nato ga odstavi in pusti, da se malo ohladi.
Potem pripravi aioli. Zdrobi in fino stisni česen z malo soli. Stresi v posodo električnega mešalnika in dodaj malo limoninega soka. Dodaj še oba rumenjaka in prične stepat. Počasi, kapljico za kapljico dodaj olivno olje. Ko se začne zgoščevati, začni dodajati olje malo hitreje. Pazi, da se sproti spaja v maso in ne ostaja v posodi. Ko porabiš olje in je aioli zgoščen v kompaktno in gosto kremo, dodaj še malo limoninega soka in preveri slanost. Še enkrat premešaj.
Ohlajen krompir olupi in ga nareži na rezine, debele od 2 do 3 milimetre. Pekač pokapljaj z malo olja. Nanj položi nekaj rezin krompirja. Na vsako deni malo aiolija in list bazilike ter pokrij z novo rezino krmpirja. To nekajkrat ponovi, tako da dobiš ponovno sestavljene "gomolje" krompirja. Končaj s plastjo aiolija.
Peci v pečici, segreti na 180 C od 10 do 15 minut. Pazi, da se aioli ne zažge, ampak le zlato zapeče. Potrosi s sveže strtim poprom in takoj postrezi.

Potrebujete:

8 večjih gomoljev krompirja
sol
poper
šopek listov bazilike

Za aioli:
3 stroki česna
pol limone
2 rumenjaka
200 ml olivnega olja
sol

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe