Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Orehova torta s čokoladno kremo



Orehe na drobno sesekljaj ali pa jih na grobo zmelji. Stepi beljake in jim nato med mešanjem počasi dodajaj sladkor, tako da dobiš na koncu čvrst in kompakten sneg. Previdno vmešaj sesekljane orehe. Tortni model namaži z maslom in nadevaj vanj sneg z orehi. Peci pri 180 stopinjah približno 50 minut, da se sneg svetlo rjavo zapeče in nastane trša skorja. Vzemi ga iz pečice in pusti, da se ohladi.
Nato na drobno sesekljaj čokolado. Razreži maslo na koščke. V posodi segrej smetano, gladko vmešaj čokolado in maslo. Kremo malo ohladi in potem prelij tortni model s pečenim snegom. Pusti, da se popolnoma ohladi.
Preden ponudiš stepi smetano samo toliko, da se zgosti. Vmešaj še žlico viskija in postrezi skupaj s torto.
    

Potrebujete:

300 g orehov
6 beljakov
250 g sladkorja
20 g 70% čokolade
1,5 dcl sladke smetane
20 g masla
2,5 dcl sladke smetane (za serviranje)
1 žlica viskija
okrogel tortni model s premerom 24 cm

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe