Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

NOMU Brioche čokoladne rolice

Za pripravo teh okusnih rolic boste potrebovali malce več časa, a verjamite – vredno je!

Rolice se še posebej priležejo ob velikonočnih praznikih.

Sestavine:

Brioche testo

3 ½ lončka moke za kruh

2 žlici instant kvasa

½ lončka mlačnega mleka

½ lončka sladkorja

1 čajno žličko soli

5 stepenih jajc

1 lonček neslanega masla, stopljenega

Krema

100g čokolade v koščkih ali jedilne čokolade

½ lončka mleka

3 žlice neslanega masla

2 beljaka, stepena

½ lončka sladkorja

6 žlic moke

5 žlic NOMU kakava

Pripomočki:

Pravokotni pekač 25 x 18 cm

Folija za živila

Pekač za kolačke

Priprava:

Brioche

Pol lončka moke zmešajte skupaj s kvasom in mlačnim mlekom. Pokrijte in pustite počivati 45 minut.

Preostanek moke presejte in vanjo vmešajte sladkor in sol.

Kvasno mešanico vmešajte v jajca s srednjo jakostjo mešanja. Ko nastane gladka zmes, počasi in postopoma vmešajte še moko. Posodo z nastalo zmesjo pokrijte in pustite naj počiva 10 minut.

Z nastavkom za mešanje testa v nastalo zmes počasi vmešajte ¼ masla. Ko se maslo popolnoma vmeša v zmes, postopoma po četrtinah in po enakem postopku dodajajte še preostanek masla.

Nastalo testo stresite na rahlo pomokano površino in ga gnetite 5 minut. Če je testo preveč lepljivo, vanj vgnetite še malo moke. Gladko in voljno testo oblikujte v grob pravokotnik, ga zavijte v folijo in postavite v hladilnik za vsaj 4 ure, še bolje kar čez noč.

Krema

Nad paro stopite čokolado, kateri ste dodali mleko in maslo (ne dovolite, da posoda pride v stik z vrelo vodo. Segrevajte in mešajte le nad paro!). Posodo s stopljeno čokolado odstavite s pare in mešajte dokler čokolada ne postane kremasta. V čokoladno mešanico vmešajte sladkor in pripravljen sneg iz jajčnih beljakov.

Dodajte še moko in NOMU kakav. Mešajte toliko časa, dokler se vse sestavine ne vmešajo popolnoma in nastane gladka zmes.

Pravokotni pekač prekrijte s folijo za živila. Vanj vstavite čokoladno zmes in jo z lopatko lepo poravnajte. Pokrijte še z eno plastjo folije in postavite v hladilnik za vsaj 4 ure, še bolje kar čez noč.

Peka:

Popolnoma ohlajeno testo po 4 urah ali naslednji dan na rahlo pomokani površini zvaljajte v pravokotnik velikosti 25 x 50 cm.

S pekača s čokoladno zmesjo odstranite zgornjo plast folije in prevrnite zmes na sredino zvaljanega testa tako, da ob širini zmesi ostane približno 5 cm testa, po dolžini pa 10 cm. S čokoladne zmesi odstranite še preostalo folijo. Oba daljša dela testa potegnite čez čokolado tako, da se prekrivata. Vse robove zatisnite skupaj, da popolnoma zapečatite čokoladno zmes.

Z valjarjem zvaljajte nastali ˝paketek˝ v večji kvadrat velikosti približno 25 x 35 cm. Testo po daljših robovih zopet prepognite, da se srečata na sredini in zatisnite skupaj. Takšen postopek valjanja ponovite še dvakrat.

*Večplastno valjanje se uporablja za pripravo testa za rogljičke, le da pri tem receptu uporabljamo čokolado namesto masla.*

Testo dolge in tanke pravokotne oblike zvijte v rolico. Z ostrim nožem narežite rolico na 5 cm debele rezine. Vsako rezino postavitev dobro namaščen pekač za kolačke (verjetno boste potrebovali 2 pekača za kolačke ali pa boste rolice pekli v dveh nizih).

Pripravljen pekač s kolački prekrijte s folijo za živila in pustite vzhajati 45 minut. Med tem časom segrejte pečico na 180 °C. Z vzhajanih rolic odstranite folijo in jih postavite v ogreto pečico. Pecite 20 minut dokler rolice ne dobijo zlato-rjave barve.

Veselo sladkanje!

Recept je prirejen po NOMU receptu - Chocolate Brioche Scrolls

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe