Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Krompir s pestom iz koprca in drobnjaka z rezinami suhega paradižnika



za 4 osebe

Najprej pripravi pesto. Olupi česen in ga stri z malo soli. V možnarju ali električnem sesekljalniku zdrobi pinjole in jih zmešaj s stisnjenim česnom. Dodaj drobno sesekljana drobnjak in koprc ter 100 g naribanega sira. Dobro premešaj. Prilij toliko olivnega olja, da dobiš gosto, vendar tekočo maso. Pesto odstavi, da malo počiva.
Suhe paradižnike namoči v toplo vodo za deset minut. Nato jih ocedi in nareži na rezine.
Umij krompir in ga skuhaj v slani vodi. Proti koncu kuhanja odvzemi in shrani malo krompirjeve vode. Ko je krompir kuhan, ga poberi iz vode. Ne olupi ga. Nareži ga na manjše kose in stresi v večjo skledo. Potem vzemi posodo s pestom, mu dodaj nekoliko krompirjeve vode in premešaj. Dobiti moraš tekočo in rahlo, ampak ne vodeno omako.
Po potrebi dodaj še malo svežega olivnega olja in krompirjeve vode. Preveri slanost. Popopraj in nato prelij prek krompirja.
Krompir previdno zmešaj s pestom in postrezi. Potresi z narezanimi suhimi paradižniki in dodaj še malo sesekljanega koprca in drobnjaka. Ponudi s sveže naribanim ovčjim sirom.


potrebujete:

800 g krompirja
4 stroki česna
šopek drobnjaka, šopek koprca
150 g trdega ovčjega sira (npr. Pecorino)
100 g pinjol (ali orehov)
12 suhih paradižnikov
olivno olje
poper
sol

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe