Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Krompir, pečen s suhimi slivami in teletino



za 4 osebe

Teletino nareži na manjše rezine ali koščke. Čebulo olupi in na drobno sesekljaj. Enako olupi in sesekljaj še ingver. Mandlje zdrobi v možnarju. Izkoščiči suhe slive. Krompir dobro umij in ga ne olupi.
Pripravi vrečko za peko. Če je nimaš, vzemi papir za peko in ga zloži v obliko paketa oziroma vrečke, tako, da ta ne pušča vode.
V vrečko za peko najprej stresi gomolje krompirja. Dodaj sesekljano čebulo in ingver, koščke teletine, suhe slive, zdrobljene mandlje, maslo, olivno olje, med in 4 žlice sesekljanega koriandra. Prilij 1 dcl vode. Dobro posoli in nato previdno potresi, da se vse skupj premeša.
Vrečko zaveži in jo čisto na vrhu rahlo prebodi. Postavi jo v pekač in peci od 45 do 60 minut pri 200 C. Proti koncu preveri ali je krompir res pečen in mehek. Vrečko vzemi iz pekača, jo odpri, in nato stresi krompir s teletino v servirno posodo. Potrosi s sesekljanim koriandrom in sezamovimi semeni. Postrezi še toplo.
    

Potrebujete:

400 g drobnega krompirja
400 g teletine
2 čebuli
1 gomolj ingverja
100 g mandljev
20 suhih sliv
2 žlici medu
šopek svežega koriandra
50 g masla
3 žlice olivnega olja
2 žlici sezamovih semen
sol
vrečka za peko (ali papir za peko)

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe