Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Krhka torta s suhim sadjem



Najprej naredi testo. Na koščke nareži maslo in ga v električnem mešalniku zmešaj z moko, sladkorjem, ščepom soli, rumenjakom in limonino lupinico, da nastane drobtinasta zmes, to nato zgneti z rokami v gladko testo. Pusti ga, da počiva vsaj pol ure na hladnem. Nato ga razvaljaj in z njim obloži tortni model, ki si ga pred tem namazal z malo masla, ter potresel z moko, da se testo pri peki ne bo prijelo. Obloži tudi robove v višini od 1 do 2 centimetra visoko.
Dno torte peci v pečici, segreti na 200 stopinj, približno 12 minut. Testo naj samo rahlo porumeni in se ne zapeče do konca. Vzemi iz pečice in napravi nadev.
Sadje nareži na koščke, a ne predrobne. Lešnike in mandlje sesekljaj na grobo. V večjo ponev stresi maslo, med, sladkor, smetano in vanilijin sladkor ter med mešanjem pusti, da zavre. Za tem dodaj še narezano suho sadje z lešniki in mandlji. Sadno mešanico dobro premešaj in jo nato nadevaj v pripravljeno dno torte. Vse skupaj peci še enkrat pri 200 stopinjah kakšnih 10 do 12 minut oz. da se torta zlato rjavo zapeče.
    

Potrebujete:

Za testo:
175 g moke
110 g masla
50 g sladkorja
ščep soli
1 rumenjak
naribana limonina lupina

Za nadev:
60 g masla
40 g medu
125 g sladkorja
1 vrečka vanilijevega sladkorja
100 g sladke smetane
500 g suhega sadja (lešniki, mandlji, rozine, suhe marelice in slive, oz. po želji)

okrogel tortni model premera 26 cm

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe