Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Klapavica, feta sir, majaron


za 4 osebe

Klapavice dobro očisti in jih umij v mrzli vodi. Če imajo "brade", jih odreži. Ne jih populit, ker lahko s tem zdrobiš lupine školjk.
Čebulo sesekljaš zelo na drobno. V veliki globoki posodi segrej nekaj žlic olivnega olja, dodaj čebulo in praži nekaj minut. Ko čebula rahlo zarumeni, jo zalij z belim vinom in vodo. Ne soli. Kuhaj še nekaj minut.
V posodo nato dodaj školjke. Povečaj plamen, pokrij s pokrovko in kuhaj toliko časa, da se školjke odprejo. Odstavi in iz posode poberi klapavice. Tekočine, v kateri so se kuhale, ne zlij stran. Vanjo nadrobi sir feta in nekaj sesekljanega majarona. Posodo spet postavi na štedilnik in na majhnem ognju pokuhaj, da se sir razpusti.
Odstavljene školjke preberi in zavrzi tiste, ki se niso odprle. Školjke daj v krožnike. Prelij jih z omako in dodatno potrosi s sesekljanim majaronom.

Potrebujete:

1 kg klapavic (dagnje)
1 večja bela čebula
2 dcl belega vina
6 dcl vode
šopek majarona
150 g sira feta
olivno olje
poper

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe