Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

Hladna juha iz mehke solate z jajcem in rdečo redkvico


za 4 osebe

Najpre skuhaj jajca v trdo. Ohladi jih v mrzli vodi in nato drobno sesekljaj. Redkvice umij in nareži na tanke kolobarje.

Solato dobro očisti in umij v več vodah. Otresi jo, posuši in nato nareži na manjše kose. Narezane liste solate stresi v posodo električnega mešalnika, kolikor je gre naenkrat v posodo, drugo pa pozneje. Dodaj malo soli, malo vinskega kisa in liste bazilike ter spasiraj ("zmiksaj") v gosto maso. Spasirano zeleno solato prelij v večjo posodo in ponovi postopek, dokler ne porabiš vse soalte. Nato dodaj juhi iz zelene solate žlico ali dve bučnega olja in žlico gorčice. Dobro jo premešaj, po potrebi dosoli in dodaj toliko vode, da je primerno tekoča. Posodo z juho pokrij in postavi v zmrzovalnik (ali hladilnik) za par minut, da se ohladi, vendar jo čim prej postrezi, da ne bo oksidirala in spremenila barve.
Ohlajeno juho nato še enkrat premešaj in naloži na krožnike. Potrezi jo z narezanim, trdo kuhanim jajcem in kolobarji redkvice. Pokapljaj z bučnim oljem in popopraj s sveže strtim poprom.


Potrebujete:

1 velika glava mehke solate ali ledenke
4 večji listi bazilike
4 sveža jajca
4 rdeče redkvice
bučno olje
vinski kis
žlica gorčice
sol
poper

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe