aperitiv z 4 osebe
Granatno jabolko nareži na rezine, tako da prerežeš samo vrhnjo lupino. Nato jabolko prelomi po rezih. Z žlico previdno izlušči vsa rdeča semena in jih stresi v večjo skodelo. Odstrani koščke belega in lupine, ki so se pomešale. Grenivki prereži na polovice. Kocke ledu zdrobi tako, da jih deni med dve kuhinjski krpi in nato udari z nečim težkim ali pa s posebnim drobilcem za led.
Potem si pripravi kozarce.V vsakega deni nekaj zvrhanih žlic semen granatnega jabolka. Z žlico ali topim delom kuhalnice jih stisni. Prilij sok grenivke, stisni po eno polovičko za vsak kozarec. Dodaj še po dve žlici rjavega sladkorja. Kozarec dopolni z zdrobljenim ledom skoraj do vrha in nato v vsakega prilij približno 0,5 dcl ruma. Dobro premešaj z žlico in hitro postrezi.
Potrebujete:
2 granatni jabolki
2 rdeči oz. roza grenivki
2 dcl ruma ali "cacache"
8 žlic rjavega sladkorja
kocke ledu