Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

File škarpene, krompir, paradižnik in žajbelj


za 4 osebe

Najprej skuhaj paradižnik. Na olivnem olju rahlo prepraži dva stroka česna. Dodaj lovorjeve liste in nato še cele majhne paradižnike. S pokrito pokrovko jih kuhaj nekaj minut. Vmes nekajkrat premešaj. Paradižnike prebodi in stisni z vilico. Posoli, zmanjšaj ogenj in kuhaj še 20 minut, da dobiš gosto omako.
Gomolja krompirja, ki bosta zares velika (npr. 15 cm) dobro umij in posuši. Po dolgem ju nareži na rezine, debele približno 8 mm. Uporabi samo velike in široke kose iz sredine gomolja. Druge uporabi za kakšno drugo jed. Na široko ponev deni malo olivnega olja. Segrej ga in na njem narahlo popeci rezine krompirja (po vsaki strani približno 2 minuti).
Vsak file ribe prereži prečno na dva dela. Položi jih na popečene rezine krompirja. Zalij z belim vinom. Malo osoli, pokrij s pokrovko in kuhaj na majhnem ognju približno 10 minut.
Preden jed ponudiš preveri, ali je riba kuhana. Vsako rezino krompirja vzemi posebej iz ponve in jo položi na krožnik. File ribe prekrij s paradižnikovo omako. Dodaj na drobno narezan žajbelj in pokaplaj z olivnim oljem.


Potrebujete:

4 fileji škarpene
2 velika gomolja krompirja
2 dcl belega vina
2 stroka česna
250 g manjših paradižnikov
šopek svežega žajblja
6 listov lovorja
olivno olje
sol
poper

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe