Telefon: 01 519 77 04

1001 dar

Preskoči glavno vsebino »

Košarica

V nakupni košari ni artiklov.

File bele ribe z maslom in rdečim poprom


za 4 osebe

V široko posodo nalij toliko vode, da bo pozneje popolnoma pokrila ribo. Dodaj malo soli, lovorov list in na rezine narezano čebulo. Zavri. Nato v posodo naloži še fileje ribe. Kuhaj od 3 do 5 minut, odvisno od debeline fileja, oziroma toliko, da se riba pobeli in je kuhana, a še vedno čvrsta. Fileje previdno vzemi iz vode in jih odloži na servirni krožnik. Pazi, da ne razpadejo.
Nato pripravi maslo. Deni ga v manjšo ponev. Dodaj mu rdečega popra in ga nato raztopi na močnem olju. V trenutku, ko začne maslo rjaveti in dobivati barvo lešnika, ga odstavi in skupaj z rdečim poprom prelij prek filejev. V še vročo ponev zlij 2 žlici vinskega kisa in z njim, takoj ko zavre, prelij pripravljene fileja ribe. Nemudoma postrezi.


Potrebujete:

4 fileji bele ribe (škarpena ali list)
manjša bela čebula
strok česna
1 lovorjev list
50 g zelo svežega masla
2 žlici vinskega kisa
4 žlice rdečega popra v zrnju
sol

Prijava na e-novice

SecurityMetrics Credit Card Safe